Zelfgemaakte Refried Bonen

Als je alleen bonen uit blik hebt gehad, zou dit het volgende recept moeten zijn dat je kookt. Zelfgemaakte bonen zijn een game-changer. Ze zijn eenvoudig te maken en als je ze bij de hand hebt, kun je gemakkelijk dagenlang maaltijden samenstellen. Denk aan taco’s, tostadas, chilaquiles en bonendips van het volgende niveau. Er zijn veel meningen over het maken van bonen. Ik zeg dit gewoon: als ik alleen thuis ben en er is niemand anders om mee te eten, dan kook ik ze zo. Deze versie is dus ongelooflijk goed dat ik er meestal gewoon bij de lepel van geniet. Maar het is ook zo eenvoudig dat ik dacht er niet aan om het recept hier te delen totdat een aantal van jullie vroegen wanneer je me onlangs zag koken in een van mijn Stories. Hier gaan we!

Mijn Refried Bean-techniek

De manier waarop ik refried beans kook is vrij eenvoudig, hoewel ik een paar ietwat onconventionele bewegingen heb waar ik achter sta. Ik hou van mijn bonen met diepte en smaak, terwijl ze toch wat helderheid en lichtheid behouden. Ik gebruik precies de juiste hoeveelheid olijfolie om goed gehakte uien samen met de bonen en veel van hun bouillon te koken. Gerookte paprika voegt een vleugje rokerige diepte toe waar je de vinger niet helemaal op kunt leggen, terwijl het toch vegetarisch blijft. Mijn geheime ingrediënt is een finishing splash van vers geperst citroensap. Ik denk dat het het element is dat ervoor zorgt dat de bonen niet te zwaar lijken, en de zuurgraad gaat de zetmeelachtige eigenschappen van de bonen tegen. Beknibbel niet op het citroensap.
Pintobonen in een aarden pot

Goede bonen zijn belangrijk

Ik voel me een beetje een gebroken record. Dit hoor je van mij elke keer als ik een bonenrecept in de aanbieding heb. Probeer gedroogde bonen te kopen van een bron met een goede omzet. Je wilt geen zak stoffige, trieste bonen kopen die te lang op de plank heeft gestaan. Bulksecties van supermarkten gaan vaak snel door hun bonen en peulvruchten, of houden je ogen open voor gedroogde bonen op je lokale boerenmarkten, coöperaties en dergelijke. Of zoek online naar erfstukbonen – er zijn zoveel prachtige mooie variëteiten. Ik gebruik hier pintobonen, maar je kunt zeker ook andere soorten bonen ontdekken – zwarte bonen, cranberrybonen, enz. Speel maar!
Zelfgemaakte Refried Beans Recept

Pureer voor het koken

Een laatste ding dat ik zal noemen voordat we naar het recept gaan. Veel mensen pureren hun bonen graag aan het einde van het kookproces, maar ik doe het meestal aan het begin. Het is op deze manier veel minder rommelig, je werkt niet boven een hete brander en ik vind het gemakkelijker om de consistentie precies goed te krijgen. Ik noem het hieronder, een aardappelstamper is hier prima voor. Elk hulpmiddel voor het pureren: een stamper in een kom, een grote vork, alles wat bonen kan breken. Een paar pulsen met een staafmixer kan ook werken, maar ik hou van de consistentie die je krijgt door het met de hand te doen, en er is geen extra apparaat om te wassen.

Ik hoop dat je deze probeert! Ze zijn echt een van mijn favoriete eenvoudige culinaire genoegens. En als je op zoek bent naar andere boneninspiratie, ik heb dit bericht gedaan over het koken van malse, romige en bijna perfecte bonen met een gemakkelijke, lange kookmethode op lagere temperatuur. Genieten van! Ik heb dit recept ook opgenomen in mijn lijst met beste bonen receptendus blader er zeker doorheen als je op zoek bent naar meer bonengerichte inspiratie!

Lidmaatschap van 101 kookboeken

Premium Ad-Free lidmaatschap omvat:
– Advertentievrije inhoud
-Printvriendelijke recepten
Specerij / Kruid / Bloem / Zest receptenverzameling PDF
Doordeweekse Express receptenverzameling PDF
-Verrassingsbonussen het hele jaar door


Heidi Swanson

Source link