Mindfull beweging: een oefening om mindfulness bij fysieke activiteit te brengen – geregistreerde diëtist Columbia SC

Mijn man is de meest zen persoon die ik ken. Ik noem hem gekscherend menselijke Xanex. Hij maakt zich nooit druk over de toekomst, tenzij er iets is waar hij zich eigenlijk druk over zou moeten maken. Zelfs dan is het niet echt stress. Meer als intense voorbereiding en contemplatie. En hij hoeft niet eens aan meditatie of yoga te doen of zelfhulpboeken te lezen of in therapie te gaan om zo in het huidige moment te leven. Het is gewoon hoe hij is.

Ik weet het, ik haat hem er ook om.

Toen we een keer met de honden aan het uitlaten waren, rende er een vrouw langs ons. Toen ze dichterbij kwam, bracht Scott me tot zwijgen. We liepen in stilte terwijl de willekeurige dame voorbij rende, en ik vroeg me stilletjes af of ik al die jaren op de een of andere manier getrouwd was met een seriemoordenaar. Nadat ze was gepasseerd, legde hij me uit dat het geluid van voeten die op de stoep sloegen een van zijn favoriete geluiden was. Hij vertelde me dat als hij gaat rennen, hij soms de muziek uitzet om naar het geluid van zijn rennen te luisteren. Serieus, wie is deze man?

Hoewel mijn eerste reactie lachte en met mijn ogen naar hem rolde (mijn reactie op de meeste dingen die uit de mond van mijn man komen), bleef zijn opmerking me echt bij. Ik had altijd aan yoga gedacht voor het opbouwen van mindfulness en die altijd ongrijpbare verbinding tussen geest en lichaam. Ik had niet gedacht dat mindfulness een onderdeel was van andere soorten oefeningen.

De wetenschap van mindful bewegen

Hoewel ik persoonlijk niet had gedacht aan de rol van mindfulness bij fysieke activiteit, hebben veel andere mensen dit onderwerp in de loop der jaren onderzocht, en hebben ze dit onderwerp in de loop der jaren onderzocht, met name de rol van mindfulness bij het motiveren van fysieke activiteit en het zich houden aan trainingsregimes. Hoewel dat allemaal goed en wel is, ben ik veel meer geïnteresseerd in de rol van mindfulness bij het helpen van mensen om een ​​gezonde relatie met beweging te krijgen en om er op een plezierigere manier mee om te gaan.

In de wereld van eetstoornissen en intuïtief eten wordt mindful bewegen al lang gebruikt als een hulpmiddel om mensen te helpen leren om tijdens het sporten weer op hun lichaam af te stemmen. Dieetcultuur schrijft intense, militaristische oefeningen voor om gewicht te verliezen. Daarom hebben veel mensen geleerd om zich los te maken van hun lichaam om pijn en ongemak te doorstaan, zodat ze zich kunnen concentreren op het verbranden van calorieën. Voor mensen die met een eetstoornis hebben geworsteld, kan lichaamsbeweging een dwangmatig eetstoornisgedrag worden en zelfs tot trauma leiden. Zelfs buiten het gebied van eetstoornissen is er de cardio-gymcultuur, die mensen leert om gedachteloos weg te stampen op een elliptische trainer of loopband, misschien een tijdschrift te lezen of tv te kijken om het draaglijk te maken. Het is logisch dat veel mensen leren om zich tijdens het sporten los te maken van hun lichaam.

Rachael Hartley

Source link