Mijn favoriete hulpmiddel voor bewust eten – Geregistreerde diëtist Columbia SC

Hersenen/gedachten

Merk eerst op welke gedachten er opkomen rond het voedsel dat je eet. Gedachten beïnvloeden gedrag, vooral wanneer die gedachten geworteld zijn in de voedingsmentaliteit. Het identificeren van die nutteloze gedachten geeft je een kans om ze uit te dagen of te herkaderen.

Mijn gedachte inchecken: De eerste keer dat ik de pure chocolade van havermelk probeerde, concentreerden mijn gedachten zich op nieuwsgierigheid! Ik had nog nooit chocolade gemaakt met havermelk geprobeerd, en hoewel ik dol ben op het romige mondgevoel van havermelk, was ik een beetje bang dat het diëten zou smaken. Spoiler alert: dat deed het niet!

Lichaam

Merk op hoe je lichaam aanvoelt, vooral het honger- en volheidsniveau. Het opmerken van honger en verzadigingsniveaus kan u helpen beslissen hoeveel u wilt eten, of waarmee u iets wilt eten.

Mijn lichaam inchecken: Toen ik deze chocolade 3-punts check-in deed, merkte ik dat ik op een snackniveau van honger zat. Chocolade is geweldig om de honger naar smaak te stillen, maar ik wist dat ik iets meer dan chocolade nodig zou hebben om een ​​middagje klanten te zien, dus ik combineerde het met een pakje walnoten.

Zintuigen

Het laatste deel van de check-in is het afstemmen op de zintuiglijke ervaring van het eten van voedsel – smaak, textuur, geur, geluid. Ik noem deze wijnproeverij graag een gerecht! Je hoeft je niet volledig af te stemmen op een hele maaltijd, maar probeer een paar happen te nemen waarbij je echt geniet van wat je eet.

Mijn sensorische check-in: Het eerste wat me opviel toen ik een hap van mijn chocolade nam, was die lichte fruitige smaak die je krijgt met chocolade van echt hoge kwaliteit. Het volgende dat me trof was het beetje zeezout. Van daaruit kwam ik bij de zoetheid, die precies de juiste hoeveelheid was – niet de overweldigende zoetheid die je bij sommige merken krijgt. Omdat deze chocolade met bedreigde diersoorten is gemaakt met van nature zoete havermelk, bevat het toevallig de helft van de suiker van andere merken donkere chocolade, wat prettig is voor degenen onder u die om medische redenen misschien rekening houden met suiker. Wat me ook opviel was het extra romige mondgevoel – bijna als melkchocolade maar dan in een reep van 75% cacao!

Rachael Hartley

Source link