Meal In a Jar: Pittige Kokos Curry Noodles


Ik probeer al maanden een geweldige curry-noedel “in een pot” -situatie vast te leggen. Mijn eerste poging was eind vorig jaar toen we de Airstream naar de woestijn ten zuiden van Palm Springs namen. Ik heb de afgelopen maanden vijf of zes revisies doorlopen en heb onderweg een aantal belangrijke lessen geleerd. Zodra je de basisingrediënten in een pot (of zak) hebt, heb je alleen water en een scheutje kokosmelk nodig. Je eindigt met een dynamische en pittige bouillon versterkt met cayennepeper, gember, kaneel, gedroogde paddenstoelen en kurkuma. Het is ongelooflijk geurig en heerlijk. De bouillon omhult wirwar van eiernoedels en alle seizoensgroenten die je op het laatste moment bij de hand hebt. Ik gebruik meestal geraspte kool en wat tofu, en broccoliroosjes als ik die heb. Zo makkelijk, zo goed!

Ik denk dat ik vorige week eindelijk de code van de kokoscurry-noedels heb gekraakt terwijl ik geparkeerd stond aan een prachtig stuk kust van Californië in de buurt van Santa Barbara, maar er zijn er een paar echt faalt in de pogingen de hele winter. De pittige bouillon naar een plek brengen waar ik van hield, was een makkie, het was de juiste noedels krijgen die me de meeste moeite gaf. Het bleek dat de truc is om precies de juiste noedels te gebruiken voor een kookmethode in één pot. Je hebt noedels nodig die graag samen met alle andere ingrediënten sudderen zonder al te goopy te worden, of zonder de bouillon te dik en zetmeelrijk te maken. Ik zal hieronder ingaan op de details.Pittige Kokos Curry Noodle Ingrediënten in een Weck Jar

De serie “Maaltijden in potten”:

Als je hier alleen maar over struikelt, zal ik een beetje achteruitgaan. Ik heb de laatste tijd een paar van dit soort maaltijden in potten gedaan. Ik hou ze graag bij de hand voor snelle doordeweekse maaltijden en neem ze ook mee op roadtrips en kamperen. Ik houd de basisrecepten vrij strikt en mijn algemene vuistregel is om te streven naar “voeg gewoon water toe”. Of, in dit geval, een beetje kokosmelk. Bij de Italian Barley Soup en de Tortellini Soup is het gewoon water en tomaten uit blik. Het idee is dat als je alleen de inhoud van de pot, water en misschien een paar ingrediënten voor de voorraadkast hebt, je alles hebt wat je nodig hebt voor een echt goede maaltijd.

Ingrediënten voor Pittige Kokos Curry Noodles op Picknicktafel

Laten we eens praten over de paddenstoelen

Laten we wat in detail treden met betrekking tot de ingrediënten in deze currynoedels. Ik pleit voor gehakte gedroogde porcini-paddenstoelen in dit recept. Ze geven een geweldig aards tegenwicht aan de kruidige tonen van cayennepeper en gember in de bouillon. Ze zijn de moeite waard om te zoeken en te gebruiken, en ik noem ze hier omdat ik weet dat een aantal van jullie ze zullen willen overslaan (lol). Ik wil je alleen aanmoedigen om dat niet te doen. Als je nog een gedroogde paddenstoel in je voorraadkast hebt, eentje waar je dol op bent, ja, je kunt absoluut vervangen, maar sla de gedroogde paddenstoelen niet helemaal over.

Meal In a Jar: Pittige Kokos Curry Noodles

Alternatieven voor kokosmelk?

Gebruik hier volle kokosmelk en geen magere. Als je een meer romige curry wilt, voeg dan meer toe aan de bouillon en breng het naar wens opnieuw op smaak. En als je op zoek bent naar een alternatief voor kokosmelk, ik heb veel succes gehad met het gebruik van zelfgemaakte cashewmelk bij deze currynoedels. Ik mix 1 kopje geweekte cashewnoten met 1 kopje water als de verhouding met behulp van een hogesnelheidsblender tot een romige, gladde massa. Alle overgebleven kokosmelk of cashewmelk bevriest mooi, dus bewaar ze meestal in zakjes voor later gebruik, en beide werken hier goed.

Uitzicht op de kustlijn vanaf tafelkoken Coconut Curry Noodles

Wat voor soort noedels te gebruiken?

Ik heb veel noedels doorgenomen voordat ik op Italiaanse eierpasta-nesten belandde als de beste keuze voor dit recept. Dit is wat de noodle-keuze lastig maakt. Dit is een eenpansmaaltijd. Dat is het hele punt. Je zou veel meer noodle-opties hebben als je je noedels in een aparte pot zou willen koken en ze vervolgens, volledig gekookt, op het perfecte moment aan je currypot zou toevoegen. Maar daar gaan we hier niet voor.

Ik probeerde rijstnoedels van verschillende diktes, maar ze waren nooit blij en wilden apart worden gekookt. Ik dacht aan andere snelkookpasta’s en testte engelenhaarpasta, en dat was een moeilijk nee. Ik probeerde spaghetti in partjes te breken, en dat ging ook niet goed. Maar deze tagliatelle-eierennesten, het soort dat je in een Italiaanse delicatessenwinkel kunt kopen, en vele andere supermarkten waren geweldig! Door ze toe te voegen nadat je de bouillon een beetje hebt laten sudderen, kookten ze tot slurperige perfectie.

Ei Noedels Te Gebruiken In Pot Pittige Kokos Curry Noedels

Een Outdoor Kokos Curry Noodle Pot

Dit is een situatie waarin kurkuma is betrokken. Ik heb het een aantal keer gekookt in de Airstream, maar omdat de kookruimte krap is, is dit zeker een maaltijd die ik het liefst buiten kook en eet. Mijn kleine Iwatani-brander in combinatie met een donabe is een geweldige lichtgewicht, gemakkelijk op te zetten combo. Ik ben dol op de donabe omdat de klei de warmte echt vasthoudt en de curry warm houdt voor het geval je even wakker bent. Voor iedereen die zich zorgen maakt over reizen met een aarden pot, bewaar ik hem in de doos waarin hij is verzonden om hem tijdens het rijden veilig te bewaren. Hieronder zie je de opstelling.

Heidi aan een tafel met ingrediënten en pot kokoscurry noedels

Hier is een momentopname van het recept in mijn notitieboekje hieronder (de definitieve versie is hieronder getypt). Ik schrijf graag recepten in potlood en wis ze dan om wijzigingen aan te brengen en het recept in de loop van de tijd te ontwikkelen. Ik heb altijd een regel voor “de volgende keer” en dat is waar ik notities voor mezelf achterlaat over wat ik moet doen als ik het recept opnieuw probeer. Kleine notities achterlaten over wat heeft gewerkt en wat niet, zodat ik eerdere mislukkingen niet herhaal, is ook een belangrijk onderdeel van mijn sjabloon. En als ik aan het werk ben en recepten voor een boek aan het testen ben, pak ik het iets anders aan. Als ik weet dat een recept in een boek zal gaan, typ ik het in en verplaats ik een afdruk naar een map, archiveer versies en wijzigingen daar en bewaar digitale bestanden. Ik heb jaren geleden (2015!) een reeks berichten geplaatst over mijn proces Een kookboek maken met betrekking tot Dichtbij & Ver – het kan handig zijn als je denkt dat je ooit een kookboek wilt schrijven, maar wordt overweldigd door het proces. Een beetje een raaklijn, maar zo gaat het hier meestal op het recept.

Pittige Coconut Curry Noodle Recept Handgeschreven in een notitieboekje

Wat als ik voor 2 kook?

Een laatste opmerking met betrekking tot het recept, veel campingpannen zijn klein, en dit recept vereist 7 1/2 kopjes water en 1/2 kopje kokosmelk. Een goede hoeveelheid vloeistof dus. Je zult een flinke pot willen gebruiken. Als je pot kleiner is, of misschien kook je voor minder dan 4 personen, dan is dit het plan. Zolang je pot comfortabel 6 kopjes water kan bevatten (wetend dat je ook pasta en groenten gaat toevoegen), zit je goed. Gebruik alle kruiden, enz. zoals beschreven, en verklein de pastanesten met een of twee, en ga verder met het recept. Je bouillon mag wat sterker zijn (op een goede manier).

Meal In a Jar: Pittige Kokos Curry Noodles

Andere favoriete Meals in Jars:

Ik hoop dat jullie er allemaal net zo van genieten als ik! Ik vind het heerlijk als kampeermaaltijd, vooral als het buiten koud is. Als je op zoek bent naar meer ideeën in deze richting, zal ik deze Italiaanse gerstsoep en de tortellinisoep ook nog eens onder de aandacht brengen, of blader door alle soeprecepten. Houd je voorraadkast gevuld met een paar van deze voor snelle zelfgemaakte maaltijden met een lage lift.

.

Lidmaatschap van 101 kookboeken

Premium Ad-Free lidmaatschap omvat:
– Advertentievrije inhoud
-Printvriendelijke recepten
Specerij / Kruid / Bloem / Zest receptenverzameling PDF
Doordeweekse Express receptenverzameling PDF
-Verrassingsbonussen het hele jaar door

Heidi Swanson
Source link