Het Coleslaw-recept dat ik in, op en onder zowat alles gebruik


We hadden een veel kool komen dit jaar uit de tuin. Ik heb er eigenlijk één ding mee gemaakt, een luchtige slaw gemaakt van geraspte groene en rode kool, appels, wortelen en lente-uitjes gemengd met een pittige sesamdressing. Als je ooit asperges of spinazie goma-ae hebt gegeten in een Japans restaurant, herken je de inspiratie voor de dressing. Gooi alles bij elkaar en je hebt een geweldige slaw in je handen. Het is een slaw die op zich al lekker is. Het is geweldig op taco’s. Het is perfect als bijgerecht bij sobanoedels. Ik heb zelfs een paar grote scheppen in een kom korte pasta met een paar kikkererwten gegooid en noemde het lunch. Maak een grote kom klaar en geniet er dagen van.

De sleutel tot geweldige koolsalade

Ik ben grappig over hoe ik mijn koolsalade lekker vind, en het draait allemaal om mesvaardigheden. Ik heb er uitgebreid over gesproken toen ik deze Lime & Blistered Peanut Coleslaw jaren geleden postte, en het is hier ook van toepassing. Ik hou ervan dat de kool dun wordt gesneden. Ik vind het prettig dat elke hap luchtig is in plaats van grof of dik. Mijn gevoel dat een geweldig koolsaladerecept is gemaakt met goede mesvaardigheden en een korte lijst met gemakkelijk te vinden ingrediënten, staat al die jaren later. Er wordt evenveel belang gehecht aan beide ingrediënten als aan het snijden van de kool.
Ingrediënten voor Pittige Sesam Koolsalade Dressing in Keuken

Pittige Sesam Koolsalade Dressing

De basis van deze koolsalade is vrij eenvoudig: kool, lente-uitjes, wortelen, koriander en appel. De dressing is waar het hier interessant wordt. De dressing is romige sesamverrukkingen geaccentueerd met een schok van sriracha (of wat voor pittige component je ook lekker vindt), en een evenwichtig scheutje vers limoensap. De dressing bedekt alle ingrediënten van de slaw en brengt het samen.
Sesamzaadjes in een maalkom
Er zijn een paar manieren om de sesamzaadjes in deze dressing te malen. Ik gebruik meestal mijn suribachi, een geribbelde Japanse maalkom. Je kunt het ook in een traditionele vijzel en stamper doen, of een paar peulvruchten in een keukenmachine (of blender) zullen ook volstaan. Je hebt opties!
Pittige sesamdressing in een pot
Zo ziet het eruit als de dressing samenkomt, het is romig, smaakrijk en de perfecte consistentie om je slaw te coaten. Je kunt het zo pittig (of niet) maken als je wilt. Ook, pro-tip hier, ik maak altijd dubbele dressing en gebruik deze de hele week.
Ingrediënten voor Pittige Sesam Koolsla in een Kom Voor Het Mengen

Bereiding Pittige Sesam Koolsalade Ingrediënten

Hierboven zie je de ingrediënten van de slaw voorafgaand aan het aankleden. Afgezien van het snijden van de appel, kun je alle ingrediënten en de (sesam koolsalade dressing) een dag of twee voor het serveren bereiden. Ik geef de gesneden appel graag een bad in citroen- of limoensap net voor het gooien om te voorkomen dat ze verkleuren. Je zult dat zien in de receptinstructies, dus ga op dat front naar voren. U kunt van tevoren een vliegende start maken met de rest van het versnipperen en hakken.
Ingrediënten marineren met mes ernaast

Meer ideeën

Ik wilde een paar manieren benadrukken waarop ik de afgelopen weken van deze koolsalade heb genoten. Ik zet letterlijk alles op, in of onder alles hier in de buurt en het is een beetje uit de hand gelopen. Je kunt tofu hierboven zien marineren, ik neem dat graag en kook het snel in een koekenpan. Serveer de tofu over de koolsalade met een kant van sobanoedels. Vaak laat ik wat tofu marineren, dus als ik deze koolsalade in de koelkast heb, verandert het koken van wat soba dit in een smakelijke maaltijd van tien minuten – zie onderstaande foto. Laat het me weten als je wilt dat ik dit in detail opschrijf. Blij om.
Pittige Sesam Coleslaw in A Bowl met Tofu en Noodles
Ok, hier is de andere manier waarop ik graag geniet van de pittige sesamkoolsalade bij herhaling. Je ziet het hieronder afgebeeld. Het is een taco-situatie. Die gemarineerde tofu hierboven? Ik behandel het “vis-taco-stijl” waar het wordt bestrooid met een beetje maizena en vervolgens gebakken tot het een knapperige korst krijgt. Hier is hoe de taco wordt samengesteld. Breng een dunne laag geplette avocado aan op een tortilla. Voeg een laag goed gekookt tempehbacon toe (Wayne koopt de Lightlife Smoky Tempeh Bacon), en dan wat van de gekookte tofu. Bak de (gevulde) tortilla aan beide kanten goudbruin. Direct vullen met veel koolsalade, en ik hou ook wel van een beetje extra groene salsa. Mijn favoriete lunch op dit moment!
Pittige Sesam Koolsalade in een Taco in een Kom
Hier is nog een blik op de situatie van taco + koolsalade vanuit een iets andere hoek, zodat je echt een idee krijgt van wat er binnenin gebeurt. Mijn belangrijkste advies is sla de koolsalade niet over. Ik laad het echt op.
Pittige Sesam Koolsalade in een Taco in een Kom

Sneltoetsen voor recepten met koolsalade

Ik ga eindigen met een paar suggesties voor snelkoppelingen hier. Zoals ik hierboven al zei, kun je het grootste deel van de voorbereiding voor dit recept doen wanneer je maar een moment of twee hebt. Ik maak meestal een dubbele batch van de dressing, zodat deze voor mij klaar is in de koelkast. Dan hoef je alleen nog maar een beetje te hakken, raspen of versnipperen en je bent klaar om te gaan. Ik hou ervan om de kool hier met de hand te snijden, dus het is gewoon naar mijn smaak, maar verder heb je opties. Als je een rasphulpstuk voor je keukenmachine hebt, kun je die gebruiken voor de wortelen, appels en lente-uitjes. Het maakt zeker snel werk. Als alternatief kunt u de grote kant van een rasp gebruiken voor de wortelen en appels. Ik gebruik meestal een mes voor alles (om meer gerechten te vermijden lol), maar ga met wat je maar wilt.

Als dit niet helemaal je ding is, blader dan eens door deze andere saladerecepten, of probeer deze Peanut Coleslaw met limoen en blaren, of deze heerlijke komkommersalade, of deze geraspte eiersalade.

Lidmaatschap van 101 kookboeken

Premium Ad-Free lidmaatschap omvat:
– Advertentievrije inhoud
-Printvriendelijke recepten
Specerij / Kruid / Bloem / Zest receptenverzameling PDF
Doordeweekse Express receptenverzameling PDF
-Verrassingsbonussen het hele jaar door

Heidi Swanson
Source link