De veganistische vistaco’s die ik minstens één keer per week als lunch eet


Op aanvraag! Veganistische vistaco’s. Of misschien moeten het veganistische “vis” taco’s zijn. Hoe dan ook, hier is waarom ik de details vandaag deel. Een paar weken geleden publiceerde ik het koolslarecept dat ik het hele jaar op repeat heb gemaakt. In de post noem ik een van mijn favoriete manieren om ervan te genieten – opgestapeld in deze taco’s. Er werden details gevraagd, en hier zijn we dan! Het recept is een beetje raar en kwam op een dag samen toen ik dingen uit de koelkast haalde – slaw, tofu, tortilla’s. Dit was een maaltijd zonder al te veel plannen, en het is sindsdien een van mijn favoriete lunches van tien minuten geworden. Snel gemarineerde plakken tofu worden bedekt met een laagje maizena en gekookt tot je een gouden korst krijgt. Taco’s worden samengesteld met een goede hoeveelheid avocado, de tofu, tempeh bacon (als je wilt verdubbelen), en afgewerkt na het bruinen in een pan met een paar royale bolletjes van deze pittige sesamkoolsalade.

Elk onderdeel kan van tevoren worden klaargemaakt en blijft dagenlang goed in uw koelkast. Als het tijd is voor de taco – kook dan de tofu en/of tempeh, stel je taco samen en werk af met de slaw. Ik zal hieronder ook nog een foto toevoegen. Ik maak soms een kom-situatie waarbij de componenten van de veganistische “vis” taco’s tortilla’s verwisselen voor sobanoedels. Tofu marineren in container voor veganistische vistaco's

Tofu: gezwollen versus niet

Tofu komt in voor de viscomponent in deze taco’s. Ik gebruik een sterke, eenvoudige marinade plus een snelle pan. Ik moet vermelden dat ik soms een meer gezwollen versie van bierbeslag maak – waarbij je de tofu bedekt met een veel dikker beslag en het dan in meer olie bakt dan je in het recept van vandaag ziet. Maar het proces is rommeliger, veel decadenter, en voor een gemiddelde doordeweekse lunch of diner geef ik de voorkeur aan deze versie. Ik vermoed dat jij dat ook zou kunnen? Het is lichter en je krijgt veel interessante smaken van de pittige sesam-koolsaladedressing en de tofu-marinade.

Kan ik de tofu bakken?

Ja! Als je oven al aan staat en je wilt de tofu niet in een pan koken, bak hem dan. Wrijf de pan in met een beetje olijfolie, sla de maizena-stap over en bak op 350F tot de tofu goudbruin en veerkrachtig van textuur is. Draai onderweg een keer om. Je krijgt niet zoveel knapperigheid, maar het is nog steeds allemaal goed. Veganistische vistaco's met pittige sesamsla op een gespikkeld bord

Veganistische “vis” -taco’s: maak vooruit componenten

De drie belangrijkste componenten voor deze taco’s zijn de tofu, de koolsalade en de tortilla’s. Tempehbacon is optioneel, maar ik ben er in dit recept echt dol op. Het geeft een mooie rokerige diepte aan de hele taco. Wayne koopt het vaak, en het merk is Lightlife. Als je het niet hebt, of het niet kunt krijgen, laat het dan gewoon weg – nog steeds zo goed! Ik maak deze vaak zonder de tempeh, maar vind ze extra lekker als ik die heb.

  • Koolsla: dit is de koolsalade waar ik het over heb. Het is de enige die ik voor deze taco’s gebruik. De pittige sesamdressing is de magie die alles bij elkaar brengt. Niet beknibbelen, stapel op de slaw. De pittige sesam-romigheid van de slawdressing, de zoetheid van de appel en de knapperigheid van de kool is wat deze taco’s speciaal maakt. Slaw kan tot 4 of 5 dagen na het maken worden gebruikt. Op zondag gemaakte slaw kan dus de hele week gebruikt worden.
  • Tofu: Je kunt de marinade tot 3-4 dagen van tevoren opkloppen en de tofu toevoegen. Of begin er op zondag mee en gebruik ze de hele week.

Ik hoop dat je deze probeert en er net zo van geniet als ik! laat het me weten als je met variaties speelt.

Lidmaatschap van 101 kookboeken

Premium Ad-Free lidmaatschap omvat:
– Advertentievrije inhoud
-Printvriendelijke recepten
Specerij / Kruid / Bloem / Zest receptenverzameling PDF
Doordeweekse Express receptenverzameling PDF
-Verrassingsbonussen het hele jaar door

Heidi Swanson
Source link