De sandwichvulling met kikkererwtensalade om in bulk te maken voor gemakkelijke lunches.


Als je op zoek bent naar low-lift, substantiële, vegetarische of veganistische sandwichideeën, dan wil je een container ter grootte van een delicatesse maken van deze sandwichvulling met kikkererwtensalade. Het is niet alleen perfect voor echt geweldige sandwiches met kikkererwtensalade, het is ook een favoriete vulling in slawraps en een legitieme snack verspreid over de week. Als je de sandwichroute gaat, is het net een veganistische “tonijnsalade”-sandwich met kikkererwten die de tonijn vervangen. Of broodje kipsalade met kikkererwten in plaats van kip. Dit is geen nieuw concept, maar ik dacht dat ik je door de versie zou leiden die ik hier op vele zondagmiddagen maak.

Wat ik zo leuk vind aan deze sandwich

Er zijn dus veel dingen die ik leuk vind aan deze sandwich. Ik hou van de met knoflook gewreven knapperigheid van het brood in tegenstelling tot de zachtere kikkererwtensaladevulling. En ik vind het geweldig dat het me urenlang bezig houdt. Kortom, het is heerlijk en het doet zijn werk. Als je een grote bak hiervan in je koelkast bewaart, kun je niet alleen de hele week uitstekende sandwiches met kikkererwtensalade maken, je kunt het ook op allerlei manieren veranderen die ik hieronder zal schetsen.
Ingrediënten voor Sandwich met kikkererwtensalade Recept gerangschikt in een grote kom

Broodje Kikkererwtensalade Ingrediënten

Om een ​​gemiddeld broodje kikkererwtensalade naar een hoger niveau te tillen, let je eerst op de ingrediënten. Ik ga sterk voor een aantal van de ingrediënten waar anderen een beetje verlegen over zijn, maar ik vind dat deze aanpak een vulling van kikkererwtenbroodjes oplevert die alle juiste knoppen raakt, en zelfs nog beter is op dag twee en drie. De smaken komen echt samen. Hier zijn enkele gedachten over de ingrediënten in deze sandwich en hoe ik ze allemaal kies (of ermee omga).

  • Brood: Ik ga stellen dat er twee routes zijn op het broodfront. Of je kiest sneetjes goed, stevig zuurdesembrood voor deze sandwich. Plakken die je kunt roosteren of grillen, ingesmeerd met olijfolie en ingewreven met het grootste deel van een teentje knoflook. Of neem de volledig tegenovergestelde benadering door een zacht, kussenachtig squishy brood te kiezen van een soort meergranen sandwichbrood. Misschien rooster je dit brood lichtjes, maar misschien ook niet. Ik kies meestal voor de geroosterde zuurdesem (helemaal afgebeeld), en heb de neiging om er op deze manier van te genieten, maar er zijn momenten dat ik deze sandwich met kikkererwtensalade met een zachter brood ook lekker vind. Ik vermoed dat je vanaf het begin weet in welk kamp je zit.
  • Kikkererwten: Je smasht de kikkererwten, en daarvoor heb je een paar opties. Omdat ik zo ongeveer alles zal doen om te voorkomen dat ik een apparaat onnodig moet wassen, prak ik de kikkererwten meestal met de hand in een grote kom met een grote vork, of (nog beter!) een aardappelstamper. Sommige kikkererwten zijn zachter dan andere, het lijkt te verschillen van blik tot blik, en ik vind dat kikkererwten gekookt van droge bonen over het algemeen meer structuur hebben. Als je hardere kikkererwten krijgt, kan de vorkmethode een beetje frustrerend zijn. Pak een aardappelstamper of een paar snelle pulsen in een keukenmachine is ook voldoende. Je wilt de kikkererwten afbreken, niet proberen ze in hummus te veranderen, dus doe rustig aan met pulseren.
  • Mosterd: Ik geef hier de voorkeur aan volkoren mosterd, maar als je mosterd in Dijon-stijl bij de hand hebt, gebruik die dan zeker. Ik heb ook de neiging om de mosterd behoorlijk op te voeren – assertiever, maar nog steeds evenwichtig zou ik zeggen.
  • Relish: Ik reik meestal naar de delicatessenwinkel die Wayne in de koelkastdeur heeft. Het is meestal aan de zoete kant, maar dat hoeft niet.
  • Walnoten: Ik ben dol op de textuur en substantie die een paar geroosterde walnoten aan deze sandwich geven. Probeer het eens, ook al ben je een beetje sceptisch. Ik merkte dat ik geen walnoten meer had voor deze ronde broodjes en heb echt genoten van de pijnboompittenruil!
  • Chili: Ik voeg altijd een fijngehakte serrano toe aan deze sandwichvulling met kikkererwtensalade, het voegt meer dimensie toe dan pittigheid en een mooi vleugje groene smaak. Optioneel natuurlijk, maar aanbevolen.

Dwarsdoorsnede van broodje kikkererwtensalade op een doormidden gesneden plaat

variaties!

Het recept dat ik hieronder plaats, is mijn basisrecept voor een sandwich met kikkererwtensalade. Maar ik hou van spelen. Hier zijn enkele variaties waar ik de afgelopen jaren van heb genoten om je aan te moedigen ook te experimenteren met de ingrediënten die je bij de hand hebt.

  • Ultra Hippie Kikkererwten Salade Sandwich: Voeg aan de kikkererwtensalade een paar handenvol fijngehakte boerenkool en geroosterde zonnebloempitten toe in plaats van de walnoten, en een eetlepel edelgistvlokken. Werk af met gemalen geroosterde nori of nori furikake.
  • Pittige Kikkererwtensalade Sandwich: Ik hou van alles pittig, maar met deze sandwich zoals het pittige loodcomponent *op* de sandwich, niet gemengd. Tabasco, Cholula of andere hete saus die over de bovenkant van de kikkererwtensalade wordt gestrooid, is waar het voor mij is. Calabrische Chili-pasta is hier ook A + als pittige topping.
  • Veganistisch broodje kikkererwtensalade: Om dit broodje vegan te maken, gebruik je je favoriete plantaardige, vegan yoghurt. Je wilt eigenlijk iets om alle ingrediënten bij elkaar te brengen, dus als je geen veganistische yoghurt bij de hand hebt, kun je ook experimenteren met een veganistische mayonaise, tahini of een combinatie van beide. Houd er rekening mee dat dit in feite een veganistische “tonijn” -saladesandwich is, met gebroken kikkererwten die de tonijn vervangen. En net als bij een broodje tonijn, gaat het heel erg om persoonlijke voorkeur en ingrediëntenverhoudingen.

Kikkererwtensalade Sandwich Ingrediënten Samengemengd in een Grote Kom
Het onderstaande recept is mijn basisuitgangspunt, maar speel een beetje met de ingrediënten die je bij de hand hebt en waar je van houdt. Andere dingen die ik er graag doorheen mix (niet allemaal tegelijk): geraspte basilicum in de zomer, een gerookt zout, fijngesnipperde kool, geraspte wortelen, een paar theelepels miso, een beetje gekonfijte citroen. Veel plezier, experiment en laat me weten welke favoriete combinaties je bedenkt.
Close-up foto van broodje kikkererwtensalade op een bord in tweeën gesneden op een bord met aardappelchips

Ik hoop dat je net zoveel van deze sandwich geniet als ik, het is echt een van mijn favoriete, makkelijke, goed voelen lunchen. Als je net zoveel van kikkererwten houdt als ik, kun je hier meer recepten voor kikkererwten bekijken – er zijn er heel veel! Er zijn meer sandwichrecepten, en enkele van mijn favorieten zijn deze Vegetarische TLT Sandwich, klassieke Egg Salad Sandwich, Grillable Tofu Burgers. Of als je gewoon op zoek bent naar gemakkelijke manieren om goed brood te combineren met goede toppings, dan is het moeilijk om bruschetta te verslaan, en ik vertel hoe je het kunt aanpassen aan de seizoenen op die pagina – behalve tomaten ;).

Lidmaatschap van 101 kookboeken

Premium Ad-Free lidmaatschap omvat:
– Advertentievrije inhoud
-Printvriendelijke recepten
Specerij / Kruid / Bloem / Zest receptenverzameling PDF
Doordeweekse Express receptenverzameling PDF
-Verrassingsbonussen het hele jaar door

Heidi Swanson
Source link